Hentes kések
(29)Minden konyha alapja a konyhai és hentes kések, számukról és az összetételükről a felhasználó dönt. A minőség fontos, és ki kell mondani, hogy néhány euróért nem lehet minőségi konyhakést előállítani, éppen ellenkezőleg, a beruházás a hosszú élettartamban, a minőségi acélban és a minőségi fogantyúban is megmutatkozik, így a kések évtizedekig szolgálhatnak. Az ápolás fontos, a keményebb acél penge kevésbé tompul el, és a kések nem igényelnek állandó csiszolást.
A konyhai és hentes kések nem tartoznak a mosogatógépbe, eltompítja a pengéket, ez lerövidíti a kés élettartamát. A megfelelő tárolás nem tompítja vagy csorbítja a pengét, nem karcolja meg, ajánlottak a faállványok, a konyhakések mágneses tartói vagy a fiókrendezők.
A henteskéseket és szerszámokat tárolni és szállítani az erre a célra kialakított tárolókban ajánlott. A gyártók ezt szem előtt tartják, és halmozott henteskés készleteket kínálnak. Javasoljuk továbbá, hogy a minőségi professzionális főzőkéseket és szerszámokat szakácsok számára csomagolja és szállítsa az erre a célra tervezett csomagolásban, amelyet a Wusthof is kínál. A kések külön megvásárolhatók, de például a Wusthof konyhakések szettjét jobbanmegéri megvásárolni a gyártó által már egymásra halmozva. A Mikov hentes kések érdekesek az alacsonyabb árkategóriában, a Victorinox hentes kések beváltak és népszerűek, a Solingen hentes késeket pedig a Wusthof kínálja.
A konyhakések különféle típusokat, formákat és hosszúságokat tartalmaznak, minden háztartási és hivatásos fogyasztó saját felhasználása szerint választhat:
• Szakács kés - sokoldalú zöldségek és gyógynövények szeletelésére, aprítására, porciózására.
• Porciózó kés - szépen szeletel húst, sashimit, szeletel káposztafejet és még sok mást.
• Henteskés - még nagy húsdarabokat is felvág és szeletel
• Csontozó kés - elválasztja a húst a csontoktól és az ízületektől
• Sonka kés - szeletelés, vékony szeletekre vágva, alkalmas cukrászati célokra, desszertekhez
• Vágókés - vékony, vágásra alkalmas, szeletelésre alkalmas, zöldségfélékre
• Filézőkés - főleg halakhoz, elválasztja a húst a csontoktól, vékony filékre vágja
• Steak kés - sima vagy fogazott penge, hegyes penge pecsenyékhez és karajhoz
• Kenyér kés - hullámosított penge friss kenyérhez és bagetthez
• Szaggatott kés - friss süteményekhez, lágy zöldségekhez és gyümölcsökhöz
• Zöldség kés - tisztításhoz és hámozáshoz
• Santoku - keleti konyhából származik, zöldségek és gyümölcsök, hús és hal, gyógynövények szeletelésére és aprítására
• Sajtkés - speciálisan a sajt szeleteléséhez, akár villával is lehet a hegye helyett
• Dekoratív kés - gyümölcsök és zöldségek faragására
• Hús- és csontvéső
Victorinox konyhai és hentes kések, Wusthof konyhakések, német Boker konyhakések, mindez a minőség garanciája, a darabkések nagy választéka, vagy különféle halmozott késkészlet szakácsok és hentesek számára.

BÖKER FORGE FÁK-CHEFMESSER 03BO511

COLD STEEL Slock Master 16.5 cm

Mikov 307-NH-15 REZ / NAVLEK 128074

BÖKER FORGE FÁK UNIVERZÁLIS KÉS 03BO514

Mikov 315-NH-20 REZ / NAVLEK 128132

BÖKER FORGE FA SANTOKU 03BO512

Wusthof Performer 20cm 1061200120

Zwilling All Star Santoku knife 18 cm

Zwilling All Star chef's knife 20 cm

Zwilling All Star knife set 2 pcs

Zwilling All Star knife set 2 pcs

Condor CONDOR BUTCHER KNIFE CTK5004-7

Fallkniven F3z

BÖKER FORGE FA SANTOKU 03BO512

Kershaw 6.5" SANTOKU K-1782X

Kershaw 8-IN. CHEF'S KNIFE K-1780x

DUE CIGNI LINEA 1896 COLTELLO DISOSSO CM 15 - INOX 4116 MANICO PP 2C 1006 PP

DUE CIGNI HAKUCHO SANTOKU CM 16,5 - INOX 4199 NITRO B MCO OLIVO 2C 505 OL

Giant Mouse Chef's Knife Green Canvas / Satin Nitro B Blade GM-KITCHEN-CHEF

ROSELLI Big fish knife,UHC RW255

BOKER MANUFAKTUR SOLINGEN Core Chef's Knife Small Mama 130721

Giant Mouse Santoku Green Canvas / Satin Nitro B Blade GM-KITCHEN-SANTOKU

DUE CIGNI COLTELLO SANTOKU SERIE FLORENCE 2C 676/18
