Gombászkések

(9)

A gombaszedés olyan szenvedély, amely eredménye az ízletes pörköléssel vagy szárítással járó egész télre eltárolható táplálék. Akár intenzívebben gyűjtünk, akár csak kikapcsolódás céljából, a gomba tárolására szolgáló kosár mellett késre is szükség van. Természetesen használhat bármilyen késet, amely éppen kéznél van, de az igazi gombászkés a penge és az ecset alakjának köszönhetően egy kis stílust kölcsönöz és ezen kívül ecsettel megtisztíthatjuk a gombát, így lerövidíti az otthoni munkát a feldolgozás során.

A gombászkés kissé ívelt, többnyire rozsdamentes acélból készült pengével rendelkezik, ami előnyösebb, mivel a penge nedvességgel érintkezik. A francia Opinel svéd acélból és bükkfából készült gombászkést készített egy fogantyún, amelyet vaddisznóból készült ecsettel láttak el, csakúgy, mint az összes Opinel kést, ezt is viroblock rögzíti.

Az olasz Fox minőségi acélból készült gombászkést és egzotikus fából készült fogantyút kínál, hasonló kivitelben találhatunk egy Herbertz gyártótól származó gombászkést is. A rögzített kés rajongói értékelni fogják a finn Marttiina gyártó kompakt gombászkését, műanyag sárga nyéllel. Néhány kés tokkal, lánccal vagy karabinerrel van felszerelve.

Ár:
5110 Ft
16760 Ft
5 terméket
Gyártók
Penge anyaga
Markolat anyaga
Zárszerkezet
Tok anyaga
Penge hossza
5.6 cm
8 cm
Teljes hossz
18 cm
20.5 cm
Markolat hossza
Az összehajtott kés hoszza
Penge vastagsága
1.7 mm
3 mm
Penge magassága
Tömeg
43 g
99 g
Penge típusa
Felhasználási terület
Egykezes nyitás
Kés típusa
Nyitás típusa
Kapocs
Köszörülési szög
Penge felülete
Lehetőség gravírozásra
Származási ország
Szín
Jobb kezes - Bal kezes
Csomagolás tartalma
Termékszűrő: