ANV Knives

ANV Knives

ACTA NON VERBA - Tettekkel, nem szavakkal
Mi a bátorság tettek nélkül? Mi a bölcsesség tettek nélkül? Mit ér a kedvesség tettek nélkül? Mi az akarat cselekvés nélkül? Mindenhol olyan sok a szó, a mondat és a kifejezés. Világunk tele van szavakkal, mindenkinek van véleménye, és ezt közli a világgal.
De hol vannak a tettek? Mi marad utánunk? Szavak maradnak csupán? Vagy inkább tettek, cselekedetek? Egy felépített ház, egy megfogant gyermek, egy elültetett fa? Vagy egy csomó kifogás és indok marad, hogy miért nem tudtam, nem akartam, nem mertem, inkább nem kockáztattam...?
Tettek - ez az, ami számít! Tettek, a leghétköznapibbaktól kezdve, mint például egy gyermek etetése, egészen az űrállomás építéséig. A világunk cselekedetekből áll. Azok számítanak! Cselekvések, a dolgok, amelyeket teszünk és nem teszünk. A spontán és a régóta eldöntött cselekedetek. A mindennapi és a rendkívüli, a félelmetes és az örömteli.
Mik lettek volna őseink, ha nem tettek? Mi lett volna a családunk, a nemzetünk, ha nem tettek? A tettek teszik az embert, a tettek a lényege. Őseink tetteinek, munkájának, döntéseinek és cselekedeteinek eredményei vagyunk. A tettek pedig összekötnek minket velük. A tettek és cselekedetek fontosak!
De rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk. Mert szabad akarattal vagyunk felruházva! És rajtunk múlik, hogy jól válasszunk, hogy a tetteket és a jó cselekedeteket válasszuk. Ábel útját választották, nem pedig Káin útját. Ma és itt választottak, bátorságot vagy gyávaságot, jót vagy rosszat.
És a tetteink a mi hozományunk, amit továbbadunk az utódainknak, a szeretteinknek. Átfogják venni tőlünk. Nem fognak emlékezni a szavainkra, a mi szavainkra. Emlékezni fognak a tetteinkre.
Tetteket, nem szavakat - ACTA NON VERBA

Ár:
1920 Ft
136000 Ft
70 terméket
Gyártók
Termék típusa
Penge anyaga
Markolat anyaga
Zárszerkezet
Tok anyaga
Penge hossza
7.5 cm
88 cm
Teljes hossz
18.5 cm
34 cm
Markolat hossza
Penge vastagsága
3 mm
35 mm
Összsúly tokkal együtt
Tömeg
62 g
377 g
Penge típusa
Felhasználási terület
Egykezes nyitás
Kés típusa
Nyitás típusa
Kapocs
MOLLE kompatibilitás
Penge felülete
Lehetőség gravírozásra
Származási ország
Szín
Jobb kezes - Bal kezes
Termékszűrő: