Tanulja meg formálni, csiszolni és élesíteni a késeket

"Az élesség számít" ezt valljuk mi. Az éles és jól karbantartott kés leegyszerűsíti és könnyíti a munkát különféle felhasználási területen, legyen szó a hentesüzletről, vadászatról, farmon vagy építkezésen végzett munkáról. Az Ön által használt eszközök sok megmunkáláson mentek keresztül, és a megfelelő gondozás és csiszolás elengedhetetlenek ahhoz, hogy könnyebbé tegyék az Ön életét, valamint a feladatok gyorsabb elvégzését és a munka általános sikerét.

A Work Sharp arra összpontosít, hogy felvilágosítsa a közvéleményt az élességről és a három legjobb megközelítésről, amelyet a pengék érdekében ismernie kell: hogyan kell megfelelően formálni a pengét, élesíteni és fenni.

Formázás

A penge alakítására több okból is szükség lehet: a penge javítása, a kés élének helyreállítása egy rendkívül elhasználódott pengén, valamint a késpenge funkcionális típusának megváltoztatása. Az új élezőrendszer első használatakor is javasoljuk a penge formázását. Ez biztosítja, hogy a kés a legnagyobb szimmetriával rendelkezzen, és visszaállítja a szögét. A WORK SHARP Knife and Tool Sharpener durva csiszolószalagokkal vannak felszerelve, amelyek célja a penge formázása, majd az élezés és köszörülés finomabb szalagjaira való átállása.

A Work Sharp segítségével a formázás olyan egyszerű, mint a megfelelő csiszolószalag felhelyezése a csiszolóra, a kést a szögletes horony mentén meghúzva, és a csiszolószalag kikapcsolása előtt a penge mindkét oldalán meg kell húzni egy pontot.

Élezés

Az élezést legjobb a kés erős használata után végezni, amikor a penge túl tompa ahhoz, hogy vágni lehessen vele. Az élezés egyben a második lépés a penge formázása után. A Work Sharp termékeknél az alakítási és köszörülési folyamat ugyanaz, csak a használt csiszolószalag típusa változik.

Az élezés legfontosabb lépése a hegy kivágása. Tekintse meg az élezési videónkat, hogy megtudja, milyen egyszerű a Work Sharp formázása vagy élezése.

Javasoljuk a kések havi időközönkénti élezését, különösen a közepesen vagy nehezen használható késeknél. Tartsa a pengéket élesen a két használat közt egyszerű köszörüléssel.

Fenés

 

A penge használat közbeni vagy utáni karbantartása elősegíti a penge hosszabb ideig tartását. Itt jön jól a kitüntetés. Nagyszerű és gyors megoldás a kerámia pálcikák, amelyek közül sok a Work Sharp csiszológépekhez készült, mint például a GUIDED FIELD SHARPENER. Egy másik nagyszerű lehetőség a finom csiszolószalag, amely a Work Sharp motoros csiszolási megoldásainak része.

A köszörülés az a folyamat, amikor a penge kis hullámait vagy hajlításait kiegyenesítik, és már néhány húzás után a szíjon vagy a kerámián jelentős különbséget fog érezni. A fenés minimális anyageltávolítást eredményez, és minél gyakrabban csiszolja és tartja karban a kést, annál tovább kibír a penge.

Iratkozz fel a hírlevélre

Felkeltette az érdeklődését ez a cikk? Csatlakozzon a többi elégedett hírelőfizetőhöz az alábbi űrlap segítségével, és értesüljön az elsők közt az újdonságokról, akciókról vagy exkluzív ajánlatokról!