Konyhakések

/ 4 megjelenő cikk
A "santoku" szó jelentése "három erény". Ennek a késnek a nevét úgy választották ki, hogy a három fő felhasználási területét – vágás, szeletelés és aprítás – jellemezze
Előkészítés lépésről lépésre. Lazac filézésekor elválasztjuk a hal húsát a gerinctől. Egyszerűnek hangzik, nemde? Ha ismeri a helyes folyamatot és tapasztalatot szerez, akkor tényleg egyszerű feladat. A menetet felosztottuk önnek egyszerű lépésekre, amelyekhez illusztrációkat is csatoltunk.
A szakácskések a legnépszerűbb kések közé tartoznak. Finoman ívelt alakjuk lehetővé teszi a zöldségek könnyű és már-már elegáns kockára aprítását. Ezek a kések általában 20-30 cm közötti hosszúságú pengével rendelkeznek, aminek köszönhetően tökéletes nagyságúak alma, paprika, burgonya, brokkoli vagy akár káposzta felszeletelésére. Egy jó szakácskés erős, ellenálló, kiegyensúlyozott és könnyen kezelhető.
A szakácskés sokoldalú késsé vált és nagyon közkedvelt sok éttermi szakácsnál, de megtalálta helyét az otthoni konyhákban is.