Élesítés

/ 6 megjelenő cikk
Az Ön által használt eszközök sok megmunkáláson mennek keresztül, és a megfelelő gondozásuk és csiszolásuk ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy könnyebbé tegye az életét, valamint a feladatok gyorsabb elvégzéséhez és a munka általános sikeréhez.
Az élesség fenntartása mindig elengedhetetlen tényező, ha minőségesenjól akar vágni. Ezért kihívás, hogy garantáljuk ezt az élességet, még akkor is, ha a kést a munkahelyén is használja.
A legfontosabb, hogy legyen egy jó, éles kése. Éles késsel minden vágás könnyebb, gyorsabb és mindenekelőtt biztonságosabb. Ebben a cikkben megtalálhatja az összes alapvető információt arról, hogyan lehet professzionálisan élesíteni a kését. Először gondosan meg kell vizsgálnia a kés pengéjét, amely segít eldönteni, hogy mennyire kel megéleznie a kését.
Számos módszerrel tesztelheti a kés élének élességét. A legtöbben azt preferálják, hogy a penge könnyen tesztelhető legyen egy tipikus vágóanyagon - például egy paradicsomon.
Az az eszköz, amiről sokan azt gondolják, hogy élesítő acél, valójában fenőacél. Tehát mi a különbség az élesítés és a fenés között?
Az éles kések konyhai mukára sokkal efektívebbek. Könnyedén szeletelhet velük húst, zöldséget, gyümölcsöt, pékárut és bármilyen más ételt anélkül, hogy elfáradna közben. Ezen kések jótulajdonságai közé tartozik, hogy időt spórol velük.